Online İşlemler

Borç Ödeme

Ereğli Belediyesi

Çözüm Merkezi

Alo Belediye

+90 (332) 710 07 07

Yükleniyor...

Ereğli

Yükleniyor...

Ara

Site İçinde Ara

Haber Detayları

Gwangjin-gu Heyeti Ereğli’de

24 Haziran 2025, Salı | Birim: Birim Bilinmiyor

Gwangjin-gu Heyeti Ereğli’de

Güney Kore’nin Seul Şehri Gwangjin-gu Belediye Başkanı Sayın Kim Kyungho, Ticaret Odası Başkanı Sayın Son Youngjin ve beraberlerindeki heyet; bir takım ziyaretlerle birlikte ekonomik, kültürel ve sosyal ilişkileri daha da pekiştirmek amacıyla Ereğli’ye geldi. 

 

İlk ziyaretini Ereğli Belediyesi’ne gerçekleştiren Gwangjin-gu Heyeti, burada Belediye Başkanı Umut Akpınar, Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. 

 

Toplantıda kısa bir selamlama konuşması yapan Başkan Akpınar: “Sizleri burada görmekten dolayı çok mutluyuz, sadece biz değil şehir halkımız da çok mutlu. İki ülke arasında uzun yıllara dayanan bir dostluk, bizlerin karşılıklı ilişkisi ile daha da ileriye gidecek. Biz kültürlerimizi yaşatacağız; Türkiye’de Güney Kore, Güney Kore’de de Türk kültürünü yaşatacağız. Bunu dostluk çerçevesinde ileriye taşıyacağız. Tabi bu dostluk ilişkisi; ticari, teknolojik ve kültürel iş birliğiyle daha da kuvvetlenecek” şeklinde konuştu.

 

Ereğli ve Ereğli Belediyesi’nin işleyişi hakkında da bilgiler veren Başkan Akpınar: “Ereğlili hemşehrilerim adına sizleri burada ağırlamaktan dolayı çok gururluyuz. Hepinize teşekkür ediyorum, ayağınıza sağlık” ifadeleriyle sözlerine son verdi.

 

Belediye ziyaretinin ardından Gwangjin-gu heyeti ve Ereğli Belediyesi heyeti Gwangjin Parkı’nda incelemelerde bulundular ve burada tiyatro gösterisi izlediler. Akabinde de Ereğli Muharip Gaziler Derneği’ne geçerek Dernek Başkanı Mehmet Emin Özyurt, Kore Gazisi Mehmet Özeker ve gazileri ziyaret ettiler.

📷 Galeri

Hızlı Erişim

×

Erişilebilirlik Ayarları


Görünürlük Ayarları


Sesli Okuma


İmleç Boyutu

İmleç Boyutu