Yabancı Uyruklu Kişilerle Evlenmek İçin Gerekli Evraklar

1-Avrupa Birliği üyesi olan Ülkelerin (Almanya-Avusturya-İspanya-İtalya-Lüksemburg-Hollanda-Portekiz-İsviçre) vatandaşı olduğu ülkelerinden  “ Çok Dilli Belge” almaları gerekmektedir.

2-Diğer ülke vatandaşlarının ise Evlilik için belge alması gerekmektedir. Almış oldukları belgede Anne Adı, Baba adı, Doğum tarihi, Doğum yeri yazmıyorsa ayrıca doğum belgesi almaları gerekmektedir.

3-Bu belgeleri Dışişleri Bakanlığı Dışişleri Daire Başkanlığı veya İstanbul Valiliği İl Hukuk işleri  Müdürlüğüne Türkçe tercümesi yaptırılarak Tasdik  (Apostil ) ettirilecektir.

4-Yabancı uyruklu vatandaşların Türkçe bilmiyorsa nikâh esnasında yeminli tercüman getirmesi zorunludur.

5-Çifte uyruklu vatandaşların  ise T.C. vatandaşı olarak Nüfus Cüzdanları ile müracaat ederek Türk Vatandaşı olarak işlem yapılmaktadır.