Nikah İçin Yapılması Gereken İşlemler

NİKÂH İÇİN GEREKLİ BELGELER

1-NİKÂH YAPACAK KİŞİLER EVLENDİRME MEMURLUĞUMUZA GELEREK SAĞLIK PAPOR FORMU ALACAKLAR BAĞLI BULUNDUKLARI AİLE HEKİMLİĞİNDEN EVLENMEYE ENGELİ YOKTUR. RAPORU ALACAKLARDIR DOKTOR TARAFINDAN RAPOR FORMU ONAYLANACAKTIR.

NOT: TAHLİL SONUCUYLA NİKÂH İŞLEMİ YAPILMAZ.

2-NİKÂH YAPACAK KİŞİLER İLK NİKÂH MÜRACAATINDA VE DOSYA TESLİMİNDE BİRLİKTE GELMELERİ ZORUNLUDUR.(T.C. KİMLİĞİ HARİCİNDE KİMLİK YERİNE GEÇEN BELGELERLE NİKÂH MÜRACAATI YAPILMAZ)

NOT: DOSYA TESLİMİNE BİRLİKTE GELEMİYORLARSA GELEMEYEN EŞ NOTERDEN VEKÂLET VERECEKTİR. VEKÂLETLE MÜRACAAT YAPILABİLİR. NİKÂH YAPILAMAZ.

3-NİKÂH MÜRACAATINDA ADRES ŞARTI ARANMAMAKTADIR.

4-VESİKALIK FOTOĞRAF (4) ER ADET

5-KADIN KOCA SOYADI ÖNÜNDE KIZLIK SOYADINI KULLANACAKSA MEMURLIĞUMUZA BEYAN EDECEKTİR.

6-MEDENİ HALİ BOŞANMIŞ VE DUL KADINLARDA BEKLEME SÜRESİ 300 GÜNDÜR. BEKLEME SÜRESİ AİLE MAHKEMESİ TARAFINDAN KALDIRILMAKTADIR.