İşsizi Aşsızı Olmayan Bir Ereğli İçin Belediye Heyeti İspanya’da

Ereğli Belediyesi tarafından Türkiye ve Avrupa Birliği Şehir Eşleştirme Hibe Programı kapsamında yürütülen Gençler İçin Daha Fazla İstihdam Projesi dolayısıyla Belediye Başkan Yardımcısı Osman Nuri Atçeken önderliğindeki heyet İspanya’da bir dizi ziyaretlerde bulundular.

Heyet, desteklerin nasıl yapıldığını ilk elden öğrenmek için iş adamları, kurumlar, vakıflar ve STK'larla yapılan bir dizi toplantıya katıldılar. Girişimcilik projelerinin ve özellikle de kadın girişimcilerin başkanlık ettiği projelere eşlik ettiler. Ayrıca Ereğli Belediyesi heyetinin ziyaretleri İspanya basınında da yer aldı.

“İŞSİZİ, AŞSIZI OLMAYAN BİR EREĞLİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Projenin önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu: “Bu proje geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz ve şehrimizdeki istihdam sorununun çözümü için çok önem verdiğimiz bir projedir. Şehrimizde işsiz, aşsız bırakmamak gibi bir arzumuz, çabamız var. İnşallah bu noktada muvaffak olarak Ereğli’de huzuru ve mutluluğu inşa etmek adına önemli bir adım atmış olacağız. Belediye Başkan Yardımcımız Osman Nuri Atçeken önderliğinde oluştuğumuz heyet İspanya’da Türkiye ve Avrupa Birliği Şehir Eşleştirme Hibe Programı Gençler İçin Daha Fazla İstihdam Projesi kapsamında ziyaretler gerçekleştirdiler. Bu ziyaretler ve deneyimler sayesinde Ereğli’de özellikle gençlerimizin işsizlik sorununa kesin çözüm üretmeyi amaçlıyoruz. Hemşehrilerimiz bizi Belediye Başkanlığı makamıyla şereflendirdi, bizler de bu şerefe halel getirmemek için canla başla çalışacak, Allah(cc)’ın izni ile huzur şehri Ereğli’yi inşa edeceğiz. Projenin hayırlara vesile olmasını diler, tüm hemşehrilerimizi saygı ve sevgiyle selamlarım” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Atçeken önderliğindeki Belediye heyeti Türkiye ve Avrupa birliği şehir eşleştirme hibe programı kapsamında Proje ortaklarıyla beraber; ilk gün, Proje ortağı olan İspanya Teruel Eyalet Hükümeti adına Genel Müdür Lvis Munos ve Proje Yöneticisi Jose M. Martin, Villarquemado Belediye Başkanı Federico Sınamo Parcio ve çalışanları Maria Jesus Peres Estebam, Caryen Alonso Larente ile bir araya geldi. Ardından da heyet, Teruel Dagitim Distribitör sahibi Yus Belengver S.L ile Uluslararası Gençlik ve Dayanışma Derneği, Ereğli Kadın Girişimci Derneği ortaklarıyla birlikte İspanya Teruel ve Türkiye Konya Ereğli arasında yerel yönetimlerin karşılıklı işbirliğinin devamını kültürel, sosyal, ekonomik ve istihdam açısından ele aldılar. İkinci gün, Cepaim vakfı çalışanları Judith Ferrer Fuertes, Beatruz Benito Cagigas ve Caritas vakfı çalışanları Jose Guillen Gracia, Anabel Hernandez Valeria adli eğitmenlerin verdiği kadın girişimciliği, mülteci kabulü ve topluma kazandırılmaları, fakirlere insani boyutlarda yaptıkları yardımlar ve işleyiş hakkında bir dizi brifing aldıktan sonra bu vakıfta eğitimini tamamlamış bir kadın girişimcinin açmış olduğu iş yerini ziyarette bulundular. Üçüncü gün, CPIFB San Blas Eğitim merkezi sorumlusu Jesus Herraiz ve CEEI Aragon Girişimciliği geliştirme sorumlusu Antonıo Martınez ile bir araya gelerek, gerek yerel halkın gerek mültecilerin eğitimi, sertifikalandırılması ve istihdamı konusunda yaptığı çalışmalar, hayata yeni başlayan kadın ve erkek girişimcilerin büyümesinde verilen destekler konusunda bir dizi bilgi alıp çalışma sahalarını gezdiler. Dördüncü gün, INAEM İstihdam enstitüsü Müdürü Patricia Atrıllas ve Santa Maria Al Barracın Vakfı Müdürü Antonia Jimora Martinia ile bir araya gelinerek, is başvuruların taleplerinin alındığı, iş arayanların eğitilerek firmalarla sözleşme surecine nasıl gelindiği konuları görüşüldükten sonra kısa bir kültür gezisi gerçekleştirildi. Son günde ise heyet, Diario de Teruel Gazetesi Müdürü Chema Lopez Juderias ve Aragon Kadın İstihdam sorumlusu Mzpaz Romero Romero ile bir araya gelerek, yerel basının yayınlarına ilişkin bilgiler aldılar ardından kadın istihdamının nasıl yapıldığı ve kadına şiddete karşı nasıl mücadele verildiği konularındaki uygulamalar hakkında bilgi aldılar. Böylece ziyaret ve gezilerini tamamladılar.

Ereğli Belediyesi tarafından Türkiye ve Avrupa Birliği Şehir Eşleştirme Hibe Programı kapsamında yürütülen Gençler İçin Daha Fazla İstihdam Projesi dolayısıyla gittikleri İspanya’da Belediye Başkan Yardımcısı Osman Nuri Atçeken ziyaret ettikleri yerlerde hediye takdiminde de bulundu.