Başkan Oprukçu’dan 19 Mayıs Mesajı

‘’Türk Gençliğine İnancımız Sarsılmaz, Güvenimiz Tamdır’’

‘’TÜRK MİLLETİ’NİN SİLKİNİŞİDİR’’

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Yayımladığı mesajda Türk vatanını işgal ve istilaya yeltenenlere karşı, Türk’ün kudretini ispat eden ve bağımsızlığını, içinde bulunulan durumun şartlarına bakılmaksızın vazgeçilmez tarihi ve insani bir hak olarak gören büyük iradenin Samsun’a ulaşarak ilk ve en anlamlı milli hamlesini yaptığını ifade eden Başkan Oprukçu, bu hamlenin aslında Birinci Dünya Savaşı’nda yenilmiş, bitkin ve çaresiz kalmış Türk Milleti’nin silkinip ayağa kalkışı olduğunu vurguladı.

‘’BİRLİK, BERABERLİK VE İNANÇLA AŞACAĞIZ’’

Samsun’a, Türk milletinin namusunu, şerefini kurtarmak ve kimseye muhtaç olmadan var olabilmesi için çıkıldığını hatırlatan Başkan Hüseyin Oprukçu, Türk Milleti olarak içinde bulunduğumuz zorlu ve sancılı günleri birlik, beraberlik ve inançla aşacağımızdan kuşku duyulmaması lazımdır. 19 Mayıs 1919 ruhunun bizlere miras bıraktığı tarihi mesajın özü de aslında buna vurgu yapmaktadır’’ dedi.

‘’RAHMETLE, ÖZLEMLE’’

Başkan Oprukçu mesajını şu cümlelerle noktalandırdı: ‘’Türk Milleti’nin ve O’nun geleceğinin teminatı sevgili gençlerimizin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten hissiyatımla tebrik ediyorum. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak milli doğruluşun başını çeken başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, kurtuluş mücadelemizin her safhasında pay ve katkısı bulunan kahramanlarımıza rahmet diliyorum.’’