Başkan Oprukçu’dan 19 Mayıs Mesajı

“MİLLİ DEĞER VE İLKELERİNE BAĞLI GENÇLER YETİŞTİRMELİYİZ”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yılı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Oprukçu mesajında: “19 Mayıs 1919 günü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkması Kurtuluş Savaşı’mızın fitilini ateşlediği gün olarak tarihimizde yerini almıştır. Samsun’da başlayan bu kurtuluş mücadelesi Cumhuriyet’in ilanı ile nihai hedefine ulaşmıştır. Böylece Türk Milleti’nin varlığı ebedileşmiştir. Bu günü bayram olarak ilan eden ve gençlerimize armağan eden Ulu Önder, gençlere olan güven ve inancını ortaya koymuştur. Çünkü gençlik gelecektir, gençlere değer veren bir millet geleceğe güvenle bakabilir. Onları vatanına, milletine, bayrağına, devletine, milli değer ve ilkelerine bağlı olarak yetiştirmek bizlerin görevidir. Bize yurt ettikleri bu eşsiz vatan için atalarımıza bunu borçluyuz, bu borcumuzu ancak bu değerleri koruyarak ve gelecek nesillere aktararak ödeyebiliriz” dedi.

“MİLLETİMİZİN BAYRAMI KUTLU OLSUN”

Başkan Oprukçu mesajını şu ifadelerle sonlandırdı: “Ne yazık ki bayram coşkumuzu evlerimizden yaşamak zorunda kaldığımız bir tabloyla karşı karşıyayız. Tüm dünyada etkisini gösteren COVİD-19 salgınının bir an önce son bulmasını, birlik ve beraberlik içerisinde coşkuyla kutladığımız bayramlarımıza kavuşmayı Rabbimden diliyorum. İnanıyorum ki kurallara uyar, sosyal mesafeye dikkat edersek o güzel günlere en kısa zamanda kavuşacağız. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz başta olmak üzere tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun. Bu günü bize bayram olarak armağan eden Ulu Önder Atatürk’ü ve vatan uğruna canlarını seve seve veren tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve hürmetle anıyorum” dedi.