Başkan Oprukçu Ereğli’deki Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

“GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Ereğli’deki basın mensupları ile bir araya geldi. Başkan Oprukçu: “Bu özel günde sizlerle bir arada olmanın mutluluğu içerisindeyim. Gerek yazılı gerekse görsel basının değerli temsilcileri olan sizlerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ederim” dedi.

“ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN EREĞLİ’YE HİZMET ETMEYE KARARLIYIZ”

Hizmet etmeye kararlı olduklarını ve gereken çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Oprukçu: “Belediye Başkanlığı makamı ağlama yeri değil, göreve başladığımız ilk günden bu yana hizmetine memur edildiğimiz, Hak Teala’nın lütfettiği, halkımızın teveccüh gösterdiği bir tabloda halkımızı mahcup edecek, onları inandıkları ve güvendikleri için pişman edecek bir ayıbın sahibi olmamaya azami gayreti sarf ettik. Fen İşleri Müdürlüğümüz, Park Bahçeler Müdürlüğümüz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz vs. tüm birimlerimiz yoğun bir tempoda, samimi bir çaba ile tertemiz bir şehir, güzel bir şehir inşa etme ve muhafaza etme adına Ereğli Belediyesi’nin varlığını gösterdiler. Biz Belediye’nin alelade, sıradan hizmetlerini eksiksiz yapmaya şartlar ne olursa olsun kararlıyız, buna da geçen süre içerisinde hemşehrilerimizin şahit olduğunu değerlendiriyoruz ama öbür taraftan ciddi manada finansal sıkıntıyı yaşadığımız ortada. Kavga etmeye gelmedik hizmet etmeye geldik, hizmet edeceğiz. Sıradan hizmetler dışında Ereğli’nin geleceğini inşa etmek gibi bir mecburiyetimizin hatta mahkumiyetimizin olduğunun da farkındayız. Onun içindir ki Ereğli’mizde bir Endüstri Bölgesi olsun istedik, büyük ama büyük sanayicilerin ve iş adamlarının sılahi yatırımlar yapabileceği bir alan olsun istedik, müracaatımızı yaptık. Ereğli biliyorsunuz beyaz kirazıyla, siyah havucuyla, pancarıyla, domatesiyle, biberiyle, elmasıyla, eriğiyle, şeftalisiyle meyve ve sebzede; sütüyle, peyniriyle, yoğurduyla, etiyle hayvansal ürünlerin maksimum seviyede üretildiği bir yer hüviyetiyle bir gıda üretim merkezidir. Ereğli’de münhasıran bir de Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olsun istedik, yatırım teşvikleriyle birlikte Ereğli’mizin gıda üreticilerinin ya da dışarıdan gelecek gıda üreticilerinin tarımsal ve hayvansal anlamda üretilenlerin bir fazla değerlendirilebilmesi bakımından sılahi olarak ilave katma değer yaratacak şekilde ve istihdam imkanı sağlayacak şekilde yatırımlar yapılması sürecinin sahibi olalım diye böyle bir Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurma kararlılığı içerisinde eksiksiz evraklarıyla birlikte müracaatımızı yaptık. Bitti mi bitmediğini hepiniz biliyorsunuz. Kamyon Garajı ihtiyacı var dendi, Kamyon Garajı için yer istedim. Toptancı Sebze Hal’in ilçe merkezinden artık çıkarılması gerektiği değerlendirildiği için ki biz de acizane öyle değerlendiriyoruz, onun için de bir yer istedik. Küçük Sanayi Sitesi, Yeni Sanayi olarak ifade ettiğimiz alan Ereğli’ye dar geliyor, o darlıkla birlikte de ciddi manada bir çevre kirliliği oluşturuyor. Yeni ve daha geniş bir alan, Ereğli’mizin küçük sanayi sitesinde inanılmaz büyüklükte sanayi üretimlerinin yapıldığını biliyorum, onun içindir ki bu sanayicilerimizin de bir fazla sağlıklı bir alanda hizmet etsinler istiyorum. İlave olarak değerlendirilmek gerekirse geri dönüşümcüler var, onlar için de sağlıklı bir alana ihtiyaç var. Aklınıza ne gelirse Ereğli’nin gelecek yüzyılını dün söylemiştik, planlamış, projelendirmiş hatta başlamıştık” ifadelerini kullandı.

“GEÇMİŞTE YAPTIKLARIMI BİLİYORSUNUZ, BENİMKİ KARA SEVDA”

Geçmişte yaptıklarının gelecekte yapacaklarına ışık tutacağına vurgu yapan Başkan Oprukçu şu ifadelerle sözlerini noktaladı: “Burası Oğuz Ata’nın, Türklerin Soy Atası’nın adını taşıyan bir alan burayı bu çerçevede inşa etmenin onurunu yaşıyoruz. Yunus Emre’yi hatırlıyorsunuz, Yunus Emre’de Çukur Cami diye adlandırıyordunuz, şimdi Uğurlu Cami diye anıyorsunuz. Akbank’ın önünü, Ulu Cami önündeki Devlet Bahçeli Meydanı’nı hatırlayın gelir gelmez yaptıkları ilk iş oradan Sayın Devlet Bahçeli’nin ismini silmek oldu. Çimlere basmayın gibi bir levhayla meclis kararının gereğini yaptıklarını belirttiler. Şimdi o Devlet Bahçeli bunların onurunu kurtardı, yatıp kalkıp dua etmeleri lazım Ereğli’den adını silmeye çalıştıkları adam. Netice itibariyle ne düşünüyor, ne yapıyorsak Ereğli’nin hayrına yapıyoruz. Amiyane tabirle garip geldik, garip gideceğiz. Yalın ayak, başı kel, yayan yapıldak, koştura koştura, çırpına çırpına bu memlekete hizmet etmeye çalıştık ve onun gereğini yapıyoruz. Benimki bir kara sevda, anlaşılmak filan da istemiyorum. Şerefimizle, onurumuzla hizmet ederek ömrümüzü tamamlaya kararlıyız. Sizleri seviyorum ve Allah’a emanet ediyorum”