Ereğli´yi Keşfet
Ereğli´yi Keşfet
UZUN KABAK YEMEĞİ
MALZEMESİ:
Bir adet taze uzun kabak (50-80 cm arası olması tavsiye edilir), 1 kg kemikli kuzu eti, 500 gr üzüm koruğu, yoksa limon veya limontuzu, 1 kg domates, 3 - 4 baş soğan, 3 - 4 biber.
YAPILIŞI:
Uzun kabağın kabuğu soyulur, uzunlamasına bölünüp, parmak büyüklüğünde dilimlenir. Domatesler normal boyutta dilimlenir. Soğan ince doğranır, biberler doğranır. Üzüm koruğunun suyu çıkarılır, süzülür. Tencerenin en altına etler konur. Üstüne dilimlenmiş kabaklar yerleştirilir. Üstüne soğan yerleştirilir, Üstüne dilimlenmiş domatesler yerleştirilir ve biberler yerleştirilip tuz, biber, üzüm ekşisi konur. Tencerenin kapağı kapatılarak 45 -50 dk kaynatılır. Çatal veya kaşıkla pişmesi kontrol edilir.
Ereğli’mize ait bu kabak yemeği, boyu ortalama 80 – 150 cm olan uzun kabak adı verilen özel bir kabak türü ile yapılır. Bu yemeğin özelliği bol et ve ekşi kullanılmasıdır. Oldukça güzel bir yemektir. Bir gün beklemişi daha lezzetli olmaktadır. Afiyetle yenir.