Ereğli´yi Keşfet

Ereğli Belediyesi  |

Ereğli´yi Keşfet

BOZSULU ET YEMEĞİ

MALZEMELER: 1kg kemikli parçalanmış kuzu eti,1 yemek kaşığı salça, 2 adet baş soğan, 3 adet  biberi, 2 adet domates, tuz, su.  

 

YAPILIŞI: Etler iyice ıslatılarak yıkanır. Kemikli ve iri parçalar halinda hafif kuşbaşı tarzı doğranır. Hazırlanan etler, güveç (toprak) tencereye konur, kapağı kapalı hafif ateşte pişirilir. Daha sonra yemeklik doğranmış soğan, biber, domates, salçası  ilave edilir. Onlarda iyice ölünce  üzerini örtecek kadar su eklenir. Kısık ateşte etler lime lime olana kadar pişirilir. yemek piştikten sonra  yanında salata, yeşil soğan, bor biberi ile birlikte servise sunulur.