Ereğli´yi Keşfet
Ereğli´yi Keşfet
BOZSULU ET YEMEĞİ
MALZEMELER: 1kg kemikli parçalanmış kuzu eti,1 yemek kaşığı salça, 2 adet baş soğan, 3 adet biberi, 2 adet domates, tuz, su.
YAPILIŞI: Etler iyice ıslatılarak yıkanır. Kemikli ve iri parçalar halinda hafif kuşbaşı tarzı doğranır. Hazırlanan etler, güveç (toprak) tencereye konur, kapağı kapalı hafif ateşte pişirilir. Daha sonra yemeklik doğranmış soğan, biber, domates, salçası ilave edilir. Onlarda iyice ölünce üzerini örtecek kadar su eklenir. Kısık ateşte etler lime lime olana kadar pişirilir. yemek piştikten sonra yanında salata, yeşil soğan, bor biberi ile birlikte servise sunulur.